apply.png
Valgfag

Les mer om våre valgfag

arrow.png

Valgfag

Du vil også ha mulighet til å velge blant mange ulike valgfag (3-4 t/u) i løpet av året. Dette er fag som ligger kortere perioder av året (6-8 uker), slik at du har mange valgmuligheter og bredde i fagområder! Du kan velge å supplere linjefaget ditt, eller utfordre deg på nye områder.

Du velger valgfag når du kommer på skolen.  Tilbudet er avhengig av tilstrekkelig elevtall. I noen av valgfagene kan du måtte påregne noen ekstrakostnader.

grotte_rev

 • Musikk/Band: Samspill, besifring, ulike typer samspill/band og sang.
 • Sykkel: Stisykling i skog og mark.
 • Brett: Skateboard – Longboard, aktivitet ute. skolen har brett til utlån og egen skatehall.
 • Idrett/ballspill: Fysisk aktivitet, variasjon – ute og inne.
 • Friluftsliv: Nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser. Vanlig friluftsutstyr/klær er nødvendig.
 • Foto: Lær deg å ta gode bilder med din mobiltelefon.
 • Drama: Grunnleggende dramaarbeid. Stuntopptredener for medelever.
 • Matglede: Gourmetmat
 • Trening og helse: Kom i form, få gode treningsvaner. Kjenn at kroppen fungerer!
 • Forming (maling): Maling av egne bilder, grunnleggende akrylmaling. Noe materialkostnader må påregnes (300kr).
 • Forming (Hekling og strikking): For deg som ikke kan og for deg som kan, alle kan mer når perioden er over. Noe materialkostnader må påregnes. (300kr)
 • Forming (Varierte aktiviteter): Her blir bredden stor og du få lage ting i flere ulike teknikker. Noe materialkostnader må påregnes.(300kr)
 • Vinterfriluftsliv: Nærområdet innbyr til mange slags naturopplevelser. Vanlig friluftsutstyr/klær er nødvendig.
 • Buldring/klatring: Høyt og lavt! Styrke og teknikk. Skolen har eget buldrerom.
 • Ski/Brett: Friluftsliv valgfag med fokus på toppturer og uteaktiviteter om vinteren. Noe kostnader til skitrekk må påregnes. (1000kr)
 • Filosofi: Et blikk på tenkningens historie. Faget for lange tanker, undring, mange spørsmål og få svar.
 • Fridykking: Lær deg hvordan du fridykker på en sikker måte. Kostnader til basseng må påregnes. (300kr)
 • Ridning:
 • Hundespann:
 • Forming – Skinnfell: Noe materialkostnader må påregnes.(700kr)
 • Samisk kultur og identitet:
 • Klatring og brattkort:
 • Idrett og ledelse:
 • Jegerprøve:
 • Båtførerprøven: Det vil påløpe litt kostnader til eksamen.
 • Sjakk:
 • Psykologi: Finn dine sterke sider. Få større selvinnsikt. Hvordan takle medgang og motgang. Hvordan oppnå en robust psyke!
 • Lydteknikk:

Småfag

I løpet av året vil vi lage valgfagsdager der du kan velge et fag eller en aktivitet som bare går over noen få timer. Det kan være elever, stipendiater eller andre som har noe de kan som du får prøve deg på. Kanskje har du noe du ønsker å lære bort? Spennende!

Kurs

I samarbeid med lokale aktører vil vi gi deg mulighet til å ta jegerprøven, brattkort og båtførerprøven. Eksamen vil skje på fritiden, og er noe du evt. må dekke selv.

gitar

sjakk2_rev

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.