apply.png
VanLife

Denne reisen har du vært med på å skape selv!

arrow.png

Vi fikser opp en varebil og lager en campingbil. Og reiser rundt på den ultimate turen i Norge! Her kan du oppleve vakker natur, turer i fjellet, surfing og andre steder du måtte ønske.

Det å reise på egen «road-trip», med selvdesignet campingbil har etter hvert blitt en populær trend som flere har oppdaget. Og VanLife er en linje som inneholder mange muligheter: Her kan du være kreativ og skape ditt eget uttrykk, her kan du få reist og sett deg omkring i Norge, her kan du få lære noe om hvordan vi kan og bør være opptatt av en mer bærekraftig livsstil med tanke på framtiden.

Ved å arbeide med brukte biler som utgangspunkt for linjas studiereiser, ønsker vi å sette fokus på gjenbruk og redesign i stedet for nykjøp. Dette er et arbeid du gjør sammen med de andre elevene på linja, noe som gjør at vi lærer mye om samarbeid. Her arbeider vi først og fremst med innredning og praktisk tilrettelegging for å kunne bo i bilen. I tillegg til at skolen har et enkelt verksted, kan vi benytte lokale verksted for større reparasjoner.

Linjeturene vi drar på i løpet av året planlegger vi i fellesskap på linja. Dette kan være for å oppleve vakker natur i fjellet eller ved kysten, det kan være å dra til kjente steder for å surfe eller kjøre på ski, eller vi kan legge opp til å besøke større byer som du har ønsket å se og oppleve. Uansett hvor vi reiser – det er et mål at du skal vite mer om Norge når du er ferdig med skoleåret!

Linja VanLife er et helt nytt og spennende linjetilbud hos oss, så her kan du få være med å utvikle noe helt unikt! Velkommen til et kreativt, opplevelsesfyllt og lærerikt skoleår!

 

Fagområder:

  • Gjenbruk og redesign
  • Kreativ arbeid (design, håndverk)
  • Vedlikehold kjøretøy
  • Turplanlegging og reisekompetanse
  • Valgte aktiviteter ifm. linjas studieturer
  • Samarbeid med andre linjer på skolen

STUDIETURER

Når vi har bygd ferdig bilene våre, reiser vi sammen på tur. Disse turene er du og dine medelever med å planlegge: Hvor skal vi reise? Hva skal vi se og oppleve? Hvordan disponerer vi vårt bil- og reisebudsjett? Dette gjør at reiseruta vil variere fra år til år.