apply.png
Surf, klima og miljø

Finn roen! Merk at tiden står stille mens du venter på at neste bølge skal komme. Nyt solnedgangen og klar stjernehimmel sammen med gode venner.

arrow.png

Hvor vil du?

Dette er en linje som handler mer om å finne gode vaner til å ta med seg videre i livet, hvor vi har fokus på klima og miljø og deler interessen for surfing. Vi skal bruke naturen på en bærekraftig måte og skape forhold til naturen som gjør at du ønsker å i vare ta den. Gjennom å lære deg å surfe er tanken at du skal få et forhold til havet som er med til å inspirere/motivere deg til å bli mer miljøbevisst.

Skole hverdagen vil variere litt ut ifra hvilke perioder vi er inne i. Helt på starten av skoleåret bruker vi tiden på å bli godt kjent med hverandre. Vi skal ut i naturen, nyte livet rundt bålet og sove under stjerneklar himmel. Du vil lære litt om generelt friluftsliv.

Før vi drar på studietur til Portugal kommer vi til å ha et jevnt fokus på basis/spesifikk trening og teori. Den treningen vi skal holde på med er koordinasjons-, utholdenhet(svømming/løping)- og styrketrening, skating, snowboard(ski), fridykking og yoga.

Samtidig skal vi bruke en del tid på skolen til å sette oss inn i klima og miljøproblematikken. Du vil lære hvordan klimaendringer og forsøpling påvirker havet. Vi skal møte miljøorganisasjoner, lære om tiltak man kan gjøre og møte engasjerte mennesker. Vi skal og bruke tiden på strandrydding, høre på foredrag og miljøvennlig workshops for å skape bevissthet og se løsninger til hvordan man kan leve mer bærekraftig.

 

 

 

FAGOMRÅDER

  • Surf
  • Miljø og bærekraft – med hovedfokus på havet
  • Yoga og meditasjon
  • Friluftsliv
  • Snowboard/ski
  • Trening
  • Fridykking
  • Prosjekt arbeid
  • Praksis i organisasjon

Gjennom basistrening, yoga/meditasjon, fridykking, teori, snowboard og skateboard kan vi jobbe med å skape gode grunnleggende ferdigheter for å ha best mulig forutsetninger for å oppnå god progresjon når vi er på linjeturene.

Studietur

Vi drar på to studieturer i løpet av året. Totalt er vi 4 uker på studietur.

På høsten går turen til Europas surfe mekka Portugal. Vi skal til byen Ericeira og er 2 uker på tur. Hovedfokuset er surfing. Når vi ikke surfer skal vi teste ut yoga, vegansk mat og oppleve/lære litt om kulturen i Portugal. Tanken her er å reise miljøvennlig.

På våren drar vi til Hoddevik på Stadtlandet, en av Norges beste surfe steder. Her skal vi være i 2 uker og hovedfokuset er surfing. Når vi ikke surfer bruker vi tiden på å nyte naturen og lære om prosjekter surfere har ifht havet og strandrydding.

På begge turene har vi mulighet til å tilpasse nivået ditt. Du vil merke god progresjon i surfingen.