apply.png
Surf Brett Miljø

Finn flyt og roen! Merk at tiden står stille mens du venter på at neste bølge skal komme. Nyt solnedgangen og klar stjernehimmel sammen med gode venner.

arrow.png

Hvor vil du?

Har du lyst å fordype/lære deg brettsport som snowboardsurfing og skating? Vi tar utgangspunkt i der du er, enten som nybegynner eller har holdt på med brettsport før.

Dette er en aktiv linje, hvor vi er 4 uker på studietur. Når vi er på studietur er hovedfokuset surfing– du vil lære hvordan man leser bølgene, sikkerhet i vannet, popup-og padleteknikk, balanse og flyt. Vi skal surfe på noen av Norges og Europas beste steder. Når vi er på skolen skal vi bruke tiden til å være aktiv med andre ting. Det er fin og variert natur i vårt nærområde som vi skal oppleve. Det kan være alt fra å nyte en pudder sving til en kopp kaffe rundt bålet. Vi skal skate, stå i skitrekk, trene, gå toppturer, sove ute eller prøve oss på havkajakk. Sammen skal vi skape et godt klassemiljø og gode opplevelser.

For at du skal oppnå god progresjon i surfingen/brettsport skal vi ha fokus på trening som styrke, utholdenhet og bevegelighet. Vi trener sammen minimum en gang i uka. Vi skal og bruke litt tid på mentaltrening/meditasjon for å lære å finne fokus eller roen. Vi har surfskateboard som er laget for surfere, slik at du kan trene surfeteknikk på land. Du vil få lære deg longboard og skate innendørs i blant annet Trikkestallen. På vinteren bruker vi mye av tiden på snowboard/ski, vi bruker ulike skitrekk i området og går toppturer. Du vil lære om skred sikkerhet og trygg ferdsel når vi er på tur. Du vil og få prøve å kite med ski/brett.

Du vil og lære litt om å ivareta naturen og ha et miljøfokus.

 

 

FAGOMRÅDER

  • Surf
  • Surfskateboard/Skateboard
  • Longboard
  • Snowboard/Ski
  • Trening; styrke og kondisjon
  • Friluftsliv
  • Miljø og bærekraft – med hovedfokus på havet
  • Kiting med brett/ski
  • Yoga, bevegelighet, meditasjon
  • Praksis uke

Gjennom trening (styrke, kondisjon, bevegelighet), teori, snowboard og surfskateboard kan vi jobbe med å skape gode grunnleggende ferdigheter, for å ha best mulig forutsetninger for å oppnå god progresjon i det vi driver på med. Vi bruker meditasjon som mentaltrening for å finne flyt, fokus og ro.

 

STUDIETUR

I løpet av skoleåret er vi til sammen 4 uker på studietur. Tanken er å reise så miljøvennlig som mulig. På begge turene er har vi muligheter til å tilpasse nivået ditt, om du er nybegynner eller viderekommende. Du vil merke god progresjon i surfingen. Du vil kjenne det i musklene i løpet av de to ukene, men det er verdt det når du ser hvor stor progresjon du får.

Om høsten drar vi på en 2 ukers studietur til Hoddevik på Stadtlandet. Hovedfokuset er også her surfing. Når vi ikke surfer bruker vi tiden på å nyte naturen, skate, gå turer og strandrydding.

Om våren drar vi til Europas surfe mekka; Portugal. Vi skal til byen Ericeira og er der i 2 uker. Hovedfokuset er surfing. Når vi ikke surfer skal vi og teste ut yoga, skate og oppleve/lære litt om kulturen i Portugal.

Hvis det ikke er mulig å reise til Portugal på grunn av pandemien fullfører vi turen i Norge. På våren 2021 var vi i Stavanger og surfet på Bore og i Lofoten å surfet på Unstad. Dersom det ikke blir Portugal har du mulighet å være med å påvirke hvordan studieturen på våren blir.

Pr. 01.10.21: Skolen vil følge anbefalinger fra norske og lokale myndigheter med tanke på å gjennomføre studieturer til utlandet. Dersom vi ikke kan reise til utlandet, vil skolen legge opp til relevante studieturer i Norge i samarbeid med elevene.