apply.png
Challenge Explore

UNIKE OPPLEVELSER OG GRENSEPRENGENDE UTFORDRINGER!
BLI MED PÅ DIN LIVS REISE: HER – DOWN UNDER, OG LITT TIL!

arrow.png

Hovedmål på Challenge Explore er at du som elev skal kunne utvikle deg gjennom teambuilding, selvutvikling, friluftsliv, praktisk og teoretisk turplanlegging. I klasserommet fokuserer vi på praktiske reiseferdigheter, turplanlegging, kulturforståelse, mat, geografi og historie.

På denne linja får du utfordringer av mange slag. Gjennom disse blir du kjent med deg selv, og ser hvor langt du kan nå ved å strekke egne grenser. Utfordringen kan være både fysiske og psykiske, alt fra å overnatte under åpen himmel i Australia, sove i snøhule på fjellet, eller reise så langt som mulig i Norge uten å bruke penger.

Det å bruke naturen og nærområdet er også med som en del av opplevelsen dette året. Du vil bli tryggere igjennom læring og i møte med andre mennesker.

Teambuilding gjør vi i grupper, små og store, både ute i naturen og i klasserommet. Vi bruker utfordringer som et middel til å kjenne på egne grenser og kanskje få justere litt på dem. Det å strekke dine grenser og se at du kan klare mye mer enn en du tror, og å bygge selvtillit.

Å lage mat fra alle landene vi besøker er en artig og smaksrik opplevelse. Og når du får se og lære om kulturen og folket vi treffer på våre reiser, gir det oss også en bedre og dypere forståelse, også om oss selv. Året på Challenge Explore gir deg unike, store, små, artige, strevsomme, lærerike, grensesprengende og gode opplevelser sammen med andre.

sove_uteFAGOMRÅDER

 • Utfordringer av mange slag
 • Turer, nært og fjernt
 • Friluftsliv
 • Teambuilding
 • Turplanlegging
 • Reiseliv i praksis
 • Reise på budsjett
 • Grottevandring og solodøgn
 • Mat, musikk og kultur
 • Reiseskildringer og dagbok/blogg
 • Foto
 • Bistand

Året på Bakketun var det beste året i mitt liv. Mye av grunnen er linjen, Challenge Explore, hvor vi i klassen dannet bånd gjennom ulike utfordringer og fantastiske opplevelser. Høydepunktet var definitivt langturen vår.

Mathias Bleymann, Challenge Explore

Studietur

Reise, se, oppleve er viktige stikkord på linja. Du vil får oppleve unike ting både på reiser i nærområdet, i Norge og på langturen til Australia og Asia.

Du er med på å planlegge denne store turen selv. Reiseruta og hvilke land vi besøker vil derfor variere fra år til år. Dette blir uansett årets desiderte høydepunkt, med surfing, snorkling, ville og rare dyr, spennende mat, kulturmøter og store naturopplevelser.

Australia kan vi for eksempel besøke storbyene Sydney, Brisbane eller Melbourne. Vi kan få unike opplevelser i det røde senteret av Australia. Besøke Australias mest berømte fjellformasjon Ayers Rock/Uluru, sitte ned rundt bålet og høre historier fra Aboriginene. Vi kan reise til Cairns og dykke på The Great Barrier Reef – kanskje svømme med en hai? Eller vandre i verdens eldste regnskog, kanskje koste på deg et fallskjermhopp.

Asia er Vietnam, Thailand og Malaysia, Laos, Singapore land vi har besøkt. Bli med og mate elefanter inne i jungelen, krype ned i Chu Chi tunellene i Vietnam, hvor de bodde og levde i mange år, eller ta et seilas på Mekongdeltaet og spris de lokale fruktene. I Thailand besøker vi barnehjemmet Baan Chivit Mai, skolens bistandsprosjekt, hvor vi får god innføring i barnas kultur og historie. Vi kan ta bussturen fra nord Thailand over til Laos for å oppleve

Luang Prabang med matmarked, munkenes almisseinnsamling tidlig morgen, eller krukkesletten. Du er med å velge hva vi skal oppleve

challenge_b3

Et år på Challenge Explore gir deg unike, store, små, artige, strevsomme, lærerike, grensesprengende, gode opplevelser sammen med andre.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.