apply.png
Challenge Explore

UNIKE OPPLEVELSER OG GRENSEPRENGENDE UTFORDRINGER!
BLI MED PÅ DIN LIVS REISE: HER – DOWN UNDER, OG LITT TIL!

arrow.png

Hovedmål på Challenge Explore er at du som elev skal kunne utvikle deg gjennom teambuilding, selvutvikling, friluftsliv, praktisk og teoretisk turplanlegging. I klasserommet fokuserer vi på praktiske reiseferdigheter, turplanlegging, kulturforståelse, mat, geografi og historie.

På denne linja får du utfordringer av mange slag. Gjennom disse blir du kjent med deg selv, og ser hvor langt du kan nå ved å strekke egne grenser. Utfordringen kan være både fysiske og psykiske, alt fra å overnatte under åpen himmel i Australia, sove i snøhule på fjellet, eller reise så langt som mulig i Norge uten å bruke penger.

Det å bruke naturen og nærområdet er også med som en del av opplevelsen dette året. Du vil bli tryggere igjennom læring og i møte med andre mennesker.

Teambuilding gjør vi i grupper, små og store, både ute i naturen og i klasserommet. Vi bruker utfordringer som et middel til å kjenne på egne grenser og kanskje få justere litt på dem. Det å strekke dine grenser og se at du kan klare mye mer enn en du tror, og å bygge selvtillit.

Å lage mat fra alle landene vi besøker er en artig og smaksrik opplevelse. Og når du får se og lære om kulturen og folket vi treffer på våre reiser, gir det oss også en bedre og dypere forståelse, også om oss selv. Året på Challenge Explore gir deg unike, store, små, artige, strevsomme, lærerike, grensesprengende og gode opplevelser sammen med andre.

FAGOMRÅDER

 • sove_uteUtfordringer av mange slag
 • Turer, nært og fjernt
 • Friluftsliv
 • Teambuilding
 • Turplanlegging
 • Reiseliv i praksis
 • Reise på budsjett
 • Grottevandring og solodøgn
 • Mat, musikk og kultur
 • Reiseskildringer og dagbok/blogg
 • Foto
 • Bistand

Året på Bakketun var det beste året i mitt liv. Mye av grunnen er linjen, Challenge Explore, hvor vi i klassen dannet bånd gjennom ulike utfordringer og fantastiske opplevelser. Høydepunktet var definitivt langturen vår.

Mathias Bleymann, Challenge Explore

Studietur

Reise, se, oppleve er viktige stikkord på linja. Du vil får oppleve unike ting både på reiser i nærområdet, i Norge og på langturen til Australia og Asia.

Du er med på å planlegge denne store turen selv. Reiseruta og hvilke land vi besøker vil derfor variere fra år til år. Dette blir uansett årets desiderte høydepunkt, med surfing, snorkling, ville og rare dyr, spennende mat, kulturmøter og store naturopplevelser.

Australia kan vi for eksempel besøke storbyene Sydney, Brisbane eller Melbourne. Vi kan få unike opplevelser i det røde senteret av Australia. Besøke Australias mest berømte fjellformasjon Ayers Rock/Uluru, sitte ned rundt bålet og høre historier fra Aboriginene. Vi kan reise til Cairns og dykke på The Great Barrier Reef – kanskje svømme med en hai? Eller vandre i verdens eldste regnskog, kanskje koste på deg et fallskjermhopp.

Asia er Vietnam, Thailand og Malaysia, Laos, Singapore land vi har besøkt. Bli med og mate elefanter inne i jungelen, krype ned i Chu Chi tunellene i Vietnam, hvor de bodde og levde i mange år, eller ta et seilas på Mekongdeltaet og spris de lokale fruktene. I Thailand besøker vi barnehjemmet Baan Chivit Mai, skolens bistandsprosjekt, hvor vi får god innføring i barnas kultur og historie. Vi kan ta bussturen fra nord Thailand over til Laos for å oppleve

Luang Prabang med matmarked, munkenes almisseinnsamling tidlig morgen, eller krukkesletten. Du er med å velge hva vi skal oppleve.

Den store studieturen vil ha en varighet på 4- 5 uker, hvor vi pr. nå planlegger for Australia og Asia i løpet av våren 2022. Forhåpentligvis retter forholdene seg etterhvert. Dersom situasjonen rundt smitte tilsier det, vil vi planlegge tur til andre mulige reisemål sammen på linja. 

Vedr. studietur, se her:

https://bakketun.fhs.no/reisemal/studieturer-og-korona-covid-19/

challenge_b3

Et år på Challenge Explore gir deg unike, store, små, artige, strevsomme, lærerike, grensesprengende, gode opplevelser sammen med andre.