apply.png
Challenge Explore

UNIKE OPPLEVELSER OG GRENSEPRENGENDE UTFORDRINGER!
BLI MED PÅ DIN LIVS REISE: HER – DOWN UNDER, OG LITT TIL!

arrow.png

Unike opplevelser og grensesprengende utfordringer! Bli med på din livs reise: Gjennom trøndersk natur, inn i ditt eget sinn og ut i verden!

Hovedmålet på Challenge Explore er at du som elev skal kunne utvikle deg gjennom teambuilding, selvutvikling, friluftsliv, praktisk og teoretisk turplanlegging. Du er med på å planlegge din egen backpackertur, dette gir deg unike mulighet til å få oppfylt dine reisedrømmer.

Du vil få utfordringer av mange slag. Gjennom disse blir du kjent med deg selv, og ser hvor langt du kan nå ved å strekke egne grenser. Utfordringene kan være både fysiske og psykiske; å overnatte under åpen himmel i Australia, solodøgn i skogen, eller reise så langt som mulig i Norge uten å bruke penger. Dette gir livsmestring!

Det å bruke naturen og nærområdet er også med som en del av opplevelsen dette året. Teambuilding gjør vi i grupper, små og store, både ute i naturen, i klasserommet og på tur. Vi bruker utfordringer som et middel til å kjenne på egne grenser og kanskje justere de litt. Du vil kjenne at de til tider grensesprengende opplevelsene bygger selvtillit og selvfølelse. Å lage mat fra alle landene vi besøker er en artig og smaksrik opplevelse. Når vi får se og lære om kulturen og folket vi treffer på våre reiser, gir det oss en bedre og dypere forståelse av verden, men også om oss selv. Et år på Challenge Explore gir deg unike, store, små, artige, strevsomme, lærerike, grense-sprengende og gode opplevelser sammen med andre.

Studietur 4-5 uker; Australia og Asia. Vi planlegger en annen tur sammen om smittesituasjonen fortsatt tilsier det.

 

 

 

 

FAGOMRÅDER

 • sove_uteUtfordringer av mange slag
 • Turer, nært og fjernt
 • Friluftsliv
 • Teambuilding
 • Turplanlegging
 • Reiseliv i praksis
 • Reise på budsjett
 • Grottevandring og solodøgn
 • Mat, musikk og kultur
 • Reiseskildringer og dagbok/blogg
 • Foto
 • Bistand

 

 

Året på Bakketun var det beste året i mitt liv. Mye av grunnen er linjen, Challenge Explore, hvor vi i klassen dannet bånd gjennom ulike utfordringer og fantastiske opplevelser. Høydepunktet var definitivt langturen vår.

Mathias Bleymann, Challenge Explore

STUDIETURER

Det å reise, se og oppleve er viktige stikkord på linja. Du får oppleve unike ting på reiser i nærområdet, i Norge og på langturen til Australia og Asia. Du er med på å planlegge denne store turen. Reiseruta og hvilke land vi besøker vil variere fra år til år. Dette blir årets desiderte høydepunkt; surfing, snorkling, ville og rare dyr, spennende mat, kulturmøter og store naturopplevelser.

I Australia kan vi besøke storbyene Sydney, Brisbane eller Melbourne. Vi kan få unike opplevelser i det røde senteret av Australia. Besøke Australias mest berømte fjellformasjon Uluru, sitte ned rundt bålet og høre historier fra Aboriginene. Vi kan reise til Cairns og The Great Barrier Reef – kanskje svømme med en hai? Vandre i verdens eldste regnskog, evt. koste på deg et fallskjermhopp. Vi kan også ta en roadtrip langs kysten av Australia som er en utrolig opplevelse.

Velger vi å reise til Asia, er Vietnam, Thailand og Malaysia, Laos, Singapore land vi har besøkt før. Bli med og mate elefanter inne i jungelen, krype ned i Chu Chi tunellene i Vietnam, hvor de bodde og levde i mange år, ta et seilas på Mekongdeltaet og spis de lokale fruktene. I Thailand besøker vi barnehjemmet Baan Chivit Mai, vårt bistandsprosjekt, og får god innføring i dette arbeidet.

 

 

challenge_b3

Et år på Challenge Explore gir deg unike, store, små, artige, strevsomme, lærerike, grensesprengende, gode opplevelser sammen med andre.