apply.png
Praktisk informasjon

Les mer om hvordan du søker, og kostnader for skoleåret 2018/2019

arrow.png

Slik søker du

På folkehogskole.no og skolens hjemmeside www.bakketun.fhs.no ligger søknadsskjema. Du må sende inn dokumentasjon fra tidligere skolegang og annen erfaring. Vi ser på fraværet, adferds- og ordenskarakteren. Søknaden blir ikke vurdert før dokumentasjon er på plass hos oss. Skolen har 18-års grense.

Tilbud om skoleplass gis etter en vurdering i forhold til skolens helhetlige pedagogiske opplegg. Vi ønsker en god fordeling av gutter og jenter på alle linjer, og legger vekt på at du er motivert for å arbeide innenfor våre ulike fagområder.

Et år ved en folkehøgskole gir 2 konkurransepoeng ved opptak til høyere utdanning. Dette forutsetter minst 90% frammøte.

Opptak starter 1. februar på alle folkehøgskoler. Etter dette er det løpende opptak. Det er lurt å søke så tidlig som mulig – noen linjer blir fort fulle!

Svar om opptak får du i løpet av et par dager etter vi har fått søknaden din.

Klikk for å se infofilm om internatet.

Kostnader skoleåret 2018–2019

Får å få vite hva ditt skoleår vil koste må du legge sammen summene alt etter valgene dine.

Linjeavgift (inkl. studietur med linja):

Priser for 2018/19:

Musikk; Artist 23.000,-
Lydteknikk og musikkproduksjon 23000,-
Teaterproduksjon 23.000,-
Esthetics 25.000,-
Bistand Peru og Bolivia
36.000,-
Film og reiseliv, Peru og Bolivia
36.000,-
Challenge Explore
38.000,-
SEA – Sport Extreme Australia 45.000,-
Multisport Europa 45.000,-
 

Det tas forbehold om justering av kostnader knyttet til studieturene ved større endringer i valutakurser og billettpriser.

Div utgifter (likt for alle)

HVA? SUM
Innmeldingspenger 2.500,-
Felleskostnader 9.450,-
Turer/Ekskursjoner i Norge 1.000,-
Sum: 12.950,-

Frivillig studietur til Sør-Europa (ca. 1 uke):
Kr. 7.800,-

Kost og losji:

Dobbeltrom uten toalett/bad 71.500,-
Enkeltrom uten toalett/bad 75.500,-
Dobbeltrom med toalett/bad på nytt internat 79.500,-

Ved evt spesielle diettbehov må det påregnes ekstra kostnader knyttet til kost.

Innmeldingspenger betales når du tar i mot plassen, resten fordeles som månedlige beløp gjennom skoleåret.

Hva er det verdt?

Tror du det er dyrt å gå på Folkehøgskole?

Da kan det være en ide å se hva du får for pengene og sammenligne med hva det vil koste deg å bo på hybel.

I tillegg få med deg alt det du gjør gjennom et folkehøgskoleår.

 

  • Et trivelig rom (enkelt eller dobbelt) og bofellesskap med ca. 12 elever
  • Leie av vaskemaskin og tørketrommel
  • God og sunn mat, servert i koselige omgivelser
  • Et undervisningsopplegg med spennende utfordringer, og studieturer til utlandet med et variert og tettpakket program (lommepenger er det eneste du selv må bidra med)
  • Alt av læremateriell og kopier

… og enda mye mer som du vil oppdage etter hvert!

Skolerute 2018 – 19 PDF

*** Frivillig studietur til Spania og Marokko fra 02.11.18 – 09.11.18  Lander i Oslo kl 15.10 og Værnes kl 17.55

*** Oppstart hjemreiseuke 09.11.18 November til 16.11.18 kl 12.00

 

Hva trenger jeg?

En liten omvisning på skolen og litt tips til hva du kan vurdere å ta med deg 🙂

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.