apply.png
Praktisk informasjon

Les mer om hvordan du søker, og kostnader for skoleåret 2018/2019

arrow.png

Slik søker du

Søknadsskjema finner du ved å trykke Søk idag! øverst i høyre hjørne. Det er en fordel å sende inn dokumentasjon fra tidligere skolegang og annen erfaring med en gang (men kan ettersendes). Vi ser på fraværet, adferds- og ordenskarakteren. I utgangspunktet har vi 18-års grense på skolen, men vi kan ha noen unntak (ta kontakt med skolen). Tilbud om skoleplass gis etter en vurdering i forhold til skolens helhetlige pedagogiske opplegg. Vi ønsker en god fordeling av gutter og jenter på alle linjer, og legger vekt på at du er motivert for å arbeide innenfor våre ulike fagområder.

Du kan søke fra 1 oktober og frem til oppstart. Men vi sender ut tilbud om plass 1. februar, likt alle andre folkehøgskoler. Etter dette er det løpende opptak. Derfor er lurt å søke så tidlig som mulig – noen linjer kan bli fort fulle! Svar på mottatt søknad får du i løpet av et par dager etter vi har fått søknaden din.

Studiepoeng

I tillegg til 2 alderspoeng vil et år på folkehøgskole gi 2 konkurransepoeng ved opptak til høyere utdanning. Dette forutsetter minst 90% frammøte. Skolekatalog 2019-2020 Klikk for å se infofilm om internatet.

Skolerute

2019 -2020

August
Skolestart, åpningsfest lørdag 24.08.19

September
Hjemreisehelg fra torsdag 12.09 kl. 16.00 til mandag 16.09 kl. 12.00*

Oktober
Foreldrehelg fredag 04.10 og lørdag 05.10
Høstferie fra lørdag 05.10 kl. 22.00 til tirsdag 15.10 kl. 12.00**
Basar lørdag 26.10

November
Felles studietur Spania og Marokko fra fredag 01.11 til 08.11***
Hjemreisedager fra fredag 08.11 (etter tur) til torsdag 14.11 kl. 12.00**

Desember
Juleferie fra torsdag 19.12 kl. 13.00**

Januar
Oppstart undervisning manddag 06.01 kl. 12.00
Hjemreisehelg fra fredag 24.01 kl. 16.00 til mandag 27.01 kl. 12.00*

Februar
Vinterferie fra fredag 21.02 kl. 16.00 til mandag 02.03 kl. 12.00**

Mars
Studieturer linjer***

April
Påskeferie fra fredag 03.04 (etter studietur) til onsdag 15.04 kl. 12.00**

Mai
Avslutningsfest lørdag 09.05.20

* Det er valgfritt å reise hjem/bort fra skolen i hjemreisehelgene. Disse er som etter endt undervisning på torsdag eller fredag kl. 16.00 fram til mandager kl. 12.00.
 
** I lengre ferier (ca. ukes varighet) vil skolen være stengt, og det vil ikke være mulig å overnatte på skolens internat.
 
*** Endelige datoer er ikke fastlagt for den felles studieturen og de ulike linjeturene, og dermed også for de påfølgende hjemreiseukene og feriene. Videre info om dette gis ved oppstart
 
Oppdatert pr. 21.01.19. Med forbehold omendringer!

Hva trenger jeg?

Noen tips:

  • Oppbevaringsboks til å ha under senga.
  • Slippers/tøfler
  • Drikkeflaske/matboks
  • Dyne/pute og sengetøy

Ellers vil du motta egen pakkeliste alt etter hvilken linje du velger å gå. Noen elever laget en film for nye søkere. Her får du en liten omvisning på skolen og litt tips til hva du kan vurdere å ta med deg 🙂

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.