apply.png
Teater; Skuespiller

FEM MINUTTER TIL FORESTILLING. PUBLIKUM ER PÅ PLASS, OG DU ER KLAR FOR Å TA SCENEN!

arrow.png

Teater; Skuespiller

På linja Teater;Skuespiller får du grundig innføring i skuespillerteknikk. Du lærer deg å improvisere, formidle ulike karakterer og skrive manus til både monologer og dialoger. Du får tips og råd til å håndtere sceneskrekk og nervøsitet. Trygghet er et nøkkelord, både trygghet i deg selv og til dine medspillere.

En skuespiller bruker sin egen kropp som instrument når han står foran publikum. Derfor jobber vi med method acting, observasjonsevne, fantasi, bevegelse og hvordan du kan bruke rommet. Du får innføring i vokal- og stemmebruk, avspenningsøvelser og dans/bevegelse. Forestillinger, scenografi, rekvisitter, sminke, lyd og lys blir en naturlig del av året.

I perioder samarbeider vi med de andre kreative linjene på skolen, Lyd og Musikk. Det gir oss muligheter til å stå på scenen med ”full pakke”; lyd, lys, kulisser og band. Sammen drar vi på turné, og spiller forestillinger hver kveld. I samarbeid med filmlinja får du prøve deg foran kamera.

Et år på Bakketun kan resultere i både x antall latterkramper og livslange vennskap. Derfor tar vi oss tid til å bli godt kjent og trygg på hverandre i starten. Vi ønsker å skape gode opplevelser sammen både på skolen og studieturene.


FAGOMRÅDER

  • Skuespillerteknikk
  • Regi og rombruk
  • Kropp og bevegelse
  • Fortellerteater
  • Karakterarbeid
  • Improvisasjon

Året bød på utfordringer og muligheter. Som elev på teater fikk jeg muligheten til å lære nye måter å uttrykke meg på. Det var fantastisk å kunne glede seg til hver eneste skoledag.

Sølvi Anita Thomassen, Teater London New York

Låtskriving og bandøving, Musikk; Artist, linje på Bakketun Folkehøgskole

 

Linja samarbeider en god del med linjene Musikk;Artist og Lyd og Musikkproduksjon. Dette gir en unik mulighet til å jobbe i et bredt faglig og kreativt miljø. Vi setter opp forestillinger og konserter sammen. Og når vi pakker buss og lastebil med vår egen rigg er vi vi klar for turne!