apply.png
Teater; Skuespiller

FEM MINUTTER TIL FORESTILLING. PUBLIKUM ER PÅ PLASS, OG DU ER KLAR FOR Å TA SCENEN!

arrow.png

Teater; Skuespiller

På linja Teater; Skuespiller får du grundig innføring i skuespillerteknikk. Du lærer deg å improvisere, formidle ulike karakterer og skrive manus til både monologer og dialoger. Du får tips og råd til å håndtere sceneskrekk og nervøsitet. Trygghet er et nøkkelord, både trygghet i deg selv og til dine medspillere.

En skuespiller bruker sin egen kropp som instrument når han står foran publikum. Derfor jobber vi med method acting, observasjonsevne, fantasi, bevegelse og hvordan du kan bruke rommet. Du får innføring i vokal- og stemmebruk, avspenningsøvelser og dans/bevegelse. Forestillinger, scenografi, rekvisitter, sminke, lyd og lys blir en naturlig del av året.

I perioder samarbeider vi med de andre kreative linjene på skolen, Lyd, Musikk og Kunsthåndverk. Det gir oss muligheter til å stå på scenen med ”full pakke”; lyd, lys, kulisser og band. Sammen drar vi på turné, og spiller forestillinger hver kveld. Eller vi lager et linjeprosjekt hvor du får prøve deg foran kamera.

Et år på Bakketun kan resultere i både x antall latterkramper og livslange vennskap. Derfor tar vi oss tid til å bli godt kjent og trygg på hverandre i starten. Vi ønsker å skape gode opplevelser sammen både på skolen og studieturene.

Vi skal oppleve forestillinger i New York med Broadway. Du vil få møte skuespillere som har teater som sitt levebrød. Kanskje blir året på Bakketun starten på ditt skuespillerliv?


FAGOMRÅDER

  • Skuespillerteknikk
  • Regi og rombruk
  • Kropp og bevegelse
  • Fortellerteater
  • Karakterarbeid
  • Improvisasjon

Året bød på utfordringer og muligheter. Som elev på teater fikk jeg muligheten til å lære nye måter å uttrykke meg på. Det var fantastisk å kunne glede seg til hver eneste skoledag.

Sølvi Anita Thomassen, Teater; Skuespiller

Låtskriving og bandøving, Musikk; Artist, linje på Bakketun Folkehøgskole

 

Linja samarbeider en god del med linjene Musikk;Artist, Lyd og Musikk-produksjon og Kunsthåndverk. Dette gir en unik mulighet til å jobbe i et bredt faglig og kreativt miljø. Vi setter opp forestillinger og konserter sammen. Og når vi pakker buss og lastebil med vår egen rigg er vi vi klar for turne!

 

STUDIETURER

Studieturen går til legendariske New York. Du får oppleve teaterforestillinger i ulike sjangere, musikaler, møte skuespillere og vi lar oss inspirere av mennesker som har en personlig historie å fortelle; det kan være en firefigther som opplevde 9/11 på kroppen eller unge mennesker som prøver å realisere drømmen innenfor musikk eller teater.

Musikk og Lydlinja kan lage musikk-video basert på selvskrevne låter. Elevene på Teater kan få muligheten til å være skuespiller i en musikkvideo innspilt i New York! Og elevene på Kunsthåndverk og Blog´n Vlog besøker mennesker som har utviklet sine egne uttrykk i en av verdens største byer. Her er det mulighet for mange spennende møter!

En sykkeltur i Central park, oppleve byens skyline fra et båtdekk eller oppleve utsikten over hele byen fra en av Manhattans høyeste skyskrapere…. Mulighetene er uendelige! Vi kjenner byen godt og kan derfor ta deg med på ting det ikke er så lett å få til på egenhånd. Var det noen som nevnte amerikanske pannekaker..?

 

Utenfor Apollo theatre