apply.png
Sport Extreme Australia

TEN SECONDS… PILOTEN SNUR SEG MED ET SMIL OG GIR TOMMEL OPP! DU SER UT LUKA, OG FØR DU ANER DET ER DU I FRITT FALL…

arrow.png

Sport Extreme Australia, er en linje for deg som vil pushe egne grenser. Du vil bli utfordret på ulike aktiviteter som krever fokus og utholdenhet, tekniske ferdigheter og teamarbeid.

Vi bruker mye av tiden ute i naturen. Noen av fagområdene bruker vi mer tid på enn andre. Friluftsliv er sentralt i det vi gjør siden mange av sportene vi holder på med foregår ute. Du vil lære deg å vurdere eget ferdighetsnivå, vurdere risiko og tenke sikkerhet i forhold til det vi holder på med. På høsten bruker vi tiden på blant annet sykling, longboard og du vil bli utfordret på en overlevelsestur. Når vinteren kommer bruker vi tiden på brett- og skisport og vinterfriluftsliv. Værforholdene avgjør om vi er ute eller trekker  inn og holder på med klatring, dykketeori, skating og forberedelse til linjeturen. Du vil bli utfordret på isbading og å sove ute når det er kaldt.

Etter vinterferien reiser vi 4 uker på studietur til Australia og Thailand.

FAGOMRÅDER

  • Sikkerhet og risikovurdering
  • Grunntrening
  • Friluftsliv
  • Dykking (Padi open water)
  • Surfing
  • Sti- og downhillsykling
  • Brett- og skisport
  • Longboard
  • Klatring

STUDIETURER

På vårsemesteret drar klassen på studietur til Australia og Thailand. Målet for denne turen er å lære om andre kulturer og kulturforskjeller. Utøve og utfordre seg på ekstremsport aktiviteter i andre land.

I Thailand reiser vi rundt, fra nord og til sør. Vi reiser blant annet til et barnehjem i Chiang Rai, her blir vi kjent med barna og deres historie. I Chiang Mai bruker vi tiden på blant annet sykling, strikkhopp og andre kulturelle opplevelser. Vi tar nattoget fra Bangkok til Koh Lanta hvor meste parten av tiden vil gå til vannaktiviteter. Her skal vi fullføre dykkerlappen Padi Open Water. Det er mange spennende fisker å se og er du heldig vil du få øye på en skilpadde eller hai.

Når vi kommer til Australia er hovedfokus surfing. Vi drar på en 4 dagers surfecamp til Lake Tabourie. Vi får oppleve Australias fine strender og blant annet se kenguru. Mesteparten av tiden er vi i Wollongong. Vi bruker tiden på trening, trampolinepark og tandemhopp i fallskjerm. Det blir blant annet lagt opp til dagstur inn til Sydney, møte med urbefolkningen og tid til å være sammen.

 

 

 

Dykking, Sport Extreme Australia, linjer på Bakketun Folkehøgskole

 

 

På Bakketun følte jeg enorm trygghet og varme. Jeg trivdes godt pga. sterkt samhold i klassen og dyktige lærere. Vi lærte nye ting hver uke, fra hvordan sykle downhill til å mestre surfing. Et av høydepunktene var overlevelsesturen.

Amalie Naley Andersen, elev Sport Extreme Australia

Grunntrening og interesse for friluftsliv er en fordel i mange av de ulike ekstremsportene vi skal utøve. Vi skal ha teori og praksis i tradisjonelt friluftsliv, der turplanlegging og hvordan man orienterer seg i terrenget er en viktig del. Grunntreningen vil være variert og utfordrende slik at du gradvis skal bli i stand til å klare større utfordringer  og komme i bedre form.