apply.png
Musikk; Artist

SCENELYSET OMGIR DEG, OG DE FØREST TONENE FYLLER LOKALET...

arrow.png

Musikk; Artist

Å bli en musiker handler om å utvikle sine talenter og ferdigheter på et instrument, og få erfaring i å utøve i samspill med andre. Vi jobber med vokal- og instrumentteknikk, og tilbyr ukentlig undervisning på ditt hovedinstrument. Band og samspill utgjør en sentral og viktig del av undervisningen.

Scenen er en viktig læringsarena. Du får rikelig med muligheter til å framføre det du jobber med på huskonserter eller turné. Her får du også opplæring i å kjøre livelyd.

I skolens studio får du tilgang på oppdatert utstyr og programvare. VI gir opplæring i musikkprogrammet pro tools, og jobber med live innspilling av ulike besetninger.

I faget låtskriving blir du utfordra på å skrive dine egne låter, fra ideer til ferdige produkt. Her får du også muligheten til å spille inn dine egne låter i studio.

Musikkbransjen kan være utfordrende å navigere seg i. Vi jobber med å bli kjent med bransjens roller, regelverk og muligheter, publisering og promotering. Din egen utvikling som musiker og artist står i fokus.

I perioder samarbeider vi tett med flere av de andre kreative linjene på skolen; ”Lyd & Musikkproduksjon” og ”Teater; Skuespiler”. Det gir oss muligheter til å stå på scenen med ”full pakke”; lyd, lys, skuespillere, kulisser og band. Sammen drar vi på turné, og spiller forestillinger hver kveld.

Vi legger opp til studieturer til London og New York i løpet av skoleåret.

Vi gir deg mulighet for utvikling på eget instrument, jobber med vokalteknikk og samspill, og ønsker å fokusere på ditt særpreg og uttrykk som musiker.

Noen drømmer om å leve av musikken, andre vil ha det som hobby. I begge tilfeller er målet vårt at du skal få utvikle dine talenter og ferdigheter i et trygt, utfordrende og skapende miljø.

Innimellom jobber vi med linjene Lyd og Musikkproduksjon og Teater; Skuespiller. Det betyr at du får stå på scenen med full pakke, lyd, lys, skuespillere og band. Du får muligheten til å utvikle deg på hovedinstrumentet ditt og bli flinkere til å spille sammen med andre. Hele tiden blir du utfordret og får konkrete tilbakemeldinger på hvordan du kan bli bedre. Vi jobber grundig med å bli kvitt så mye nervøsitet og sceneskrekk som mulig, slik at du føler deg fri på scenen.

 

FAGOMRÅDER

  • Musiker: Eget instrument/vokal, band
  • Låtskriving: Fra idé til ferdig produkt
  • Scene Live: Planlegge og gjennomføre turné
  • Studio: Hjemmestudio, studiobesøk og innspilling
  • Bransje: Artistutvikling, publisering og promotering

Jeg stortrivdes med et unikt samhold i klassen og flinke lærere. På linja hadde alle musikk som fellesnevner, det var fantastisk. Vi lærer så mye spennende, som låtskriving og nye instrumenter. Konsertene var høydepunktet.

Magnhild Olise Olsen-Rye, Musikk London New York

STUDIETURER

London

Her benytter vi anledningen til å få med oss noen gode musikkopplevelser! Det kan være konserter, musikaler i byens teaterstrøk West End, møter med musikere, og aktuelle workshops. I tillegg får vi med oss spennende turistattraksjoner. Vi reiser sammen med linjene Lyd og Teaterlinja og blir bedre kjent med de andre. Målet er at du skal bli inspirert og motivert til videre arbeid med faget når du kommer tilbake til Bakketun.

 

New York

I legendariske New York får du oppleve konserter i ulike sjangere, musikaler, workshop med en amerikansk låtskriver/musiker og vi lar oss inspirere av mennesker som har en personlig historie å fortelle; det kan være en firefigther som opplevde 9/11 på kroppen eller unge mennesker som prøver å realisere drømmen innenfor musikk eller teater.

Her kan vi lage musikkvideo sammen med Lyd og Teater, basert på selvskrevne låter. Besøke lydstudio og produsenter. Eller ta en sykkeltur i Central park, oppleve byens skyline fra et båtdekk eller utsikten over hele byen fra en av Manhattans høyeste skyskrapere…. Mulighetene er uendelige! Vi kjenner byen godt og kan derfor ta deg med på ting det ikke er så lett å få til på egenhånd.