apply.png
Musikk; Artist

SCENELYSET OMGIR DEG, OG DE FØRSTE TONENE FYLLER LOKALET...

arrow.png

Musikk; Artist

Er du klar for et år med masse opplevelser, uforglemmelige øyeblikk på scenen og nye vennskap?

Å bli en dyktig musiker handler om å utvikle sitt talent og sine ferdigheter på et instrument, og få erfaring i å spille sammen med andre. Vi jobber med vokal- og instrumentteknikk og tilbyr undervisning på ditt hovedinstrument. Band og samspill utgjør en sentral og viktig del av undervisningen.

Scenen er en viktig læringsarena. Du får mange muligheter til å framføre det du jobber med på huskonserter eller turné. Her vil du også mulighet til prøve ut det å arbeide med livelyd.

I skolens studio finnes oppdatert utstyr og programvare. Vi ser på  musikk-programmet Pro tools og jobber med live innspilling av ulike besetninger.

I faget låtskriving blir du utfordret på å skrive egne låter, fra idé til ferdig produkt. Her får du også mulighet til å spille inn dine egne låter i studio.

Musikkbransjen kan være utfordrende. Vi jobber med å bli kjent med bransjens roller, regelverk og muligheter, publisering og promotering. Din egen utvikling som musiker og artist står alltid i fokus.

I perioder samarbeider vi tett med flere av de andre kreative linjene på skolen; ”Lyd & Musikkproduksjon”, ”Teater” og ”Kunsthåndverk”. Det gir oss muligheter til å stå på scenen med ”full pakke”; lyd, lys, skuespillere, kulisser og band. Sammen drar vi på turné og spiller forestillinger hver kveld.

Linja reiser også på studietur til New York i løpet av året.Dette er året gir deg muligheten til å utvikle deg som musiker.

 

 

 

FAGOMRÅDER

  • Musiker: Eget instrument/vokal, band
  • Låtskriving: Fra idé til ferdig produkt
  • Scene Live: Planlegge og gjennomføre turné
  • Studio: Hjemmestudio, studiobesøk og innspilling
  • Bransje: Artistutvikling, publisering og promotering

 

Jeg stortrivdes med et unikt samhold i klassen og flinke lærere. På linja hadde alle musikk som fellesnevner, det var fantastisk. Vi lærer så mye spennende, som låtskriving og nye instrumenter. Konsertene var høydepunktet.

Magnhild Olise Olsen-Rye, Musikk; Artist

 

STUDIETURER

Studieturen går til legendariske New York. Du får oppleve teaterforestillinger i ulike sjangere, musikaler, møte skuespillere og vi lar oss inspirere av mennesker som har en personlig historie å fortelle; det kan være en firefigther som opplevde 9/11 på kroppen eller unge mennesker som prøver å realisere drømmen innenfor musikk eller teater.

Musikk og Lydlinja kan lage musikkvideo basert på selvskrevne låter. Elevene på Teater kan få muligheten til å være skuespiller i en musikkvideo innspilt i New York! Og elevene på Kunsthåndverk og Blog´n Vlog besøker mennesker som har utviklet sine egne uttrykk i en av verdens største byer. Her er det mulighet for mange spennende møter!

En sykkeltur i Central park, oppleve byens skyline fra et båtdekk eller oppleve utsikten over hele byen fra en av Manhattans høyeste skyskrapere…. Mulighetene er uendelige! Vi kjenner byen godt og kan derfor ta deg med på ting det ikke er så lett å få til på egenhånd. Var det noen som nevnte amerikanske pannekaker..?

Utenfor Apollo theatre