apply.png
Lydteknikk og Musikkproduksjon London New York

SPENNENDE Å HØRE OPPTAKENE FERDIG! DET ER DIN MUSIKK DERE HØRER PÅ!

arrow.png

Lydteknikk og Musikkproduksjon, London og New York

Her har du muligheten til å lære om det å arbeide med lyd i ulike sammenhenger; i studio, på scenen, lage egne låter på laptop, legge musikk og lyd til bilde og film, prøve ut ulike musikkstiler og sjangre med mer, uansett forkunnskaper. Du kan ha med deg og bruke eget utstyr og egen programvare, men skolen har også det du trenger av utstyr og rom for å spille inn og produsere din egen musikk. Eller til å arbeide med lyd, lys og scene for større produksjoner og forestillinger.

FAGOMRÅDER

  • Studio – teori og praksis
  • Lyd/lys/rigg for scene
  • Musikk og data – programmering og produksjon
  • Låtskriving – mulighet for fokus på egne ideer
  • Grunnleggende bransjekunnskaper

HVOR VIL DU?

Studieturen går til New York og Boston (ca. 10 dager). Der skal vi på konserter, besøke studioer og utdanningsinstitusjoner, og være med på workshops i spennende musikkmiljøer.

Skolen har eget studio og rom med mindre arbeidsstasjoner, med Pro Tools som hovedprogram. Men du vil også ha mulighet til å arbeide i Ableton eller FL Studio, eller det programmet du kjenner best. For scene får du tilgang til å arbeide med full scenerigg med PA, lys (både konvensjonelt og bevegelig), trossesystem og avspilling av AV-produksjoner. Det er en viktig del av opplegget på linja at du og dine medelever får god tid til å prøve ut ting i løpet av skoleåret!

Året inneholder også kontakt med ulike fagmiljø som arbeider profesjonelt med lyd, lys og scene i ulike sammenhenger. Vi inviterer artister/produsenter som arbeider med ulike stilarter til skolen, eller besøker studio og firma som arbeider med livelyd for å lære mer om bransjen. I løpet av året legges det også opp til en praksisperiode på en uke hos studio eller scenefirma.
Linja samarbeider også en god del med Musikk;Artist og Teater- og skuespillerarbeid. Dette gir en unik mulighet til å jobbe i et bredt faglig og kreativt miljø. Vi lager forestillinger og konserter – små og store. Og noe av dette tar vi med ut på turné.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.