apply.png
Lydteknikk og musikkproduksjon

SPENNENDE Å HØRE OPPTAKENE FERDIG! DET ER DIN MUSIKK DERE HØRER PÅ!

arrow.png

Lydteknikk og musikkproduksjon

Her har du muligheten til å lære om det å arbeide med lyd i ulike sammenhenger; i studio, på scenen, lage egne låter på laptop, legge musikk og lyd til bilde og film, prøve ut ulike musikkstiler og sjangre med mer, uansett forkunnskaper. Du kan ha med deg og bruke eget utstyr og egen programvare, men skolen har også det du trenger av utstyr og rom for å spille inn og produsere din egen musikk. Eller til å arbeide med lyd, lys og scene for større produksjoner og forestillinger.

FAGOMRÅDER

  • Studio – teori og praksis
  • Lyd/lys/rigg for scene
  • Musikk og data – programmering og produksjon
  • Låtskriving – mulighet for fokus på egne ideer
  • Grunnleggende bransjekunnskaper

HVOR VIL DU?

Studieturen går til New York og Boston (ca. 10 dager). Der skal vi på konserter, besøke studioer og utdanningsinstitusjoner, og være med på workshops i spennende musikkmiljøer.

Skolen har eget studio og rom med mindre arbeidsstasjoner, med Pro Tools som hovedprogram. Men du vil også ha mulighet til å arbeide i Ableton eller FL Studio, eller det programmet du kjenner best. For scene får du tilgang til å arbeide med full scenerigg med PA, lys (både konvensjonelt og bevegelig), trossesystem og avspilling av AV-produksjoner. Det er en viktig del av opplegget på linja at du og dine medelever får god tid til å prøve ut ting i løpet av skoleåret!

Året inneholder også kontakt med ulike fagmiljø som arbeider profesjonelt med lyd, lys og scene i ulike sammenhenger. Vi inviterer artister/produsenter som arbeider med ulike stilarter til skolen, eller besøker studio og firma som arbeider med livelyd for å lære mer om bransjen. I løpet av året legges det også opp til en praksisperiode på en uke hos studio eller scenefirma.
Linja samarbeider også en god del med Musikk;Artist og Teater- og skuespillerarbeid. Dette gir en unik mulighet til å jobbe i et bredt faglig og kreativt miljø. Vi lager forestillinger og konserter – små og store. Og noe av dette tar vi med ut på turné.