apply.png
Lyd og Musikkproduksjon

SPENNENDE Å HØRE OPPTAKENE FERDIG! DET ER DIN MUSIKK DERE HØRER PÅ!

arrow.png

Her har du som har lyst til å lære om lyd din mulighet! Enten du kan litt fra før eller har erfaring, spiller instrument, lager musikk på datamaskin eller er interessert i prosessen bak studio- eller livearbeid, vil du vil få mulighet til å lære mer om det å arbeide med lyd i ulike sammenhenger.

Du kan bruke eget utstyr/programvare, men skolen har også det du trenger av utstyr og rom for å spille inn og produsere din egen og andres musikk, og til å arbeide med lyd, lys og scene for produksjoner og forestillinger.

Skolen har eget studio og rom med arbeidsstasjoner med Pro Tools som hovedprogram. Du vil også ha mulighet til å jobbe i Ableton eller FL Studio, eller program du har selv.

For scene får du tilgang til å prøve ut full scenerigg med PA, lys (både konvensjonelt og bevegelig), trossesystem og avspilling av AV-produksjoner, En viktig del av opplegget på linja er at du og dine medelever får god tid til å prøve ut ting i løpet av skoleåret!

I perioder samarbeider vi tett med de andre kreative linjene på skolen, Musikk og Teater. Da får vi jobbe med lyd og lys med folk på scenen, eller produsere musikk eller lyd i skolens studio som ofte skal brukes i en større sammenheng. Vi drar også på turnè og studieturer sammen.

Vi har kontakt med fagmiljø som er profesjonelle innen lyd, lys og scene, og møter artister, studio og firma som arbeider med livelyd for å lære mer om bransjen i løpet av året. Vi legger også opp til en ukes praksisperiode hos studio eller scenefirma

DJ workshop i New York

FAGOMRÅDER

  • Studio – teori og praksis
  • Lyd/lys/rigg for scene
  • Musikk og data – programmering og produksjon
  • Låtskriving – mulighet for fokus på egne ideer
  • Grunnleggende bransjekunnskaper

Dette er en fantastisk skole med veldig bra folk. Lydlinja har gitt meg nye utfordringer, og har lært meg mye om både bransjen og ikke minst om hva som faktisk skjer bak en scene, under en plateinnspilling og hos en musikkprodusent. Et topp år!

Simen Flaten Svisdal, Lyd og Musikkproduksjon

STUDIETURER

New York

Du får oppleve konserter i ulike sjangere og minst en musikal på selveste Broadway, vi besøker et lydstudio og får tips til hvordan man kan gjøre gode lydopptak og mastering.

Vi lar oss inspirere av mennesker som har en personlig historie å fortelle; det kan være en firefigther som opplevde 9/11 på kroppen eller unge mennesker som prøver å realisere drømmen innenfor musikk og lyd.

Her kan vi lage musikkvideo sammen med Musikk og Teater, basert på selvskrevne låter. Besøke lydstudio og produsenter. Eller ta en sykkeltur i Central park, oppleve byens skyline fra et båtdekk eller utsikten over hele byen fra en av Manhattans høyeste skyskrapere…. mulighetene er uendelige! Vi kjenner byen godt og kan derfor ta deg med på ting det ikke er så lett å få til på egenhånd. Spenn deg fast!

Utenfor Apollo theatre

London

Vi reiser til London for å oppleve blant annet West End, en bauta innenfor musikal og storproduksjoner. Du blir tatt med på studiobesøk, ulike forestillinger, workshops, Camden marked, et par overraskelser og mye mer! Vi reiser sammen med teater og musikklinja på skolen og blir bedre kjent med de andre. Du er helt sikkert blitt inspirert og motivert til videre arbeid med faget når du kommer tilbake til Bakketun.