apply.png
Kunsthåndverk

Skap det unike, det som er annerledes og skiller segut fra det masseproduserte - Kunsthåndverk!

arrow.png

Hovedfokus på keramikk, sølv og tekstil. Dreie, støpe, bygge, modellere, lodde, forme, sy og dekorere. Nyt skapende timer i verkstedet, utforsk dine kreative ferdigheter og utvikle ditt eget uttrykk.

Elsker du å jobbe med hendene? Drømmer du om praktisk undervisning som resulterer i ferdige produkter? Vil du lære et håndverk fra grunnen? Hele prosessen fra leire til ferdig servise eller skulptur, eller fra metallemne til ferdig smykke?

Tradisjonelt håndverk er kommet tilbake, det er eksklusivt å skape selv! Vi tenker håndverk er viktig for fremtiden, å kunne håndverkstenikker ruster en for selvberging og er bærekraftig.

Kunsthåndverk handler om å skape det unike, det som er annerledes og skiller seg ut fra det masseproduserte. Som kunsthåndverker er du ansvarlig for hele prosessen fra idé til ferdig arbeid. Med kunnskap, ferdigheter og erfaring innen håndverket, vil du kunne sette ditt eget kunstneriske preg på det.

For å lage noe unikt må du tenke nytt og se muligheter – det er dette kreativitet handler om. Gjennom året vil du lære teknikker innen keramikk, sølv og tekstil, og utforske din kreativitet på jakt etter ditt eget uttrykk. Grunnleggende oppgaver vil ruste deg til å kunne arbeide videre på egen hånd. Når du har fått innføring i et materiale, kan du bruke tilhørende verksted så mye du ønsker.

Redesign er miljøsmart, en kunstform og et håndverk. Å finne inspirasjon i gamle materialer, og gi de nytt liv i ny form, stimulerer kreativiteten og skaperevnen. Dette skal vi jobbe med!

Grip muligheten til å jobbe med håndverk som ikke så enkelt lar seg gjøre hjemme i stua, et år med inspirerende påfyll, kreativitet og skaperglede!

esthetics2FAGOMRÅDER

  • Håndverk fra idé til ferdig produkt
  • Keramikk Dreie, støpe, bygge, modellere, dekorere, glasere og brenne
  • Sølv/smykkearbeid Lodde, forme, modellere i metalleire, bruk av smykkesag.
  • Tekstil Grunnleggende ferdigheter på symaskin, og morsomme teknikker. Arbeid i skinn/lær
  • Redesign
  • Dokumentasjon, presentasjon og utstilling
  • Samarbeid med skolens andre kreative linjer.

Her lærte jeg nye ting uten tanke på karakterer. Jeg hadde det topp på linja. Ble utfordret på nye materialer og teknikker og hadde tilgang til rom og utstyr 24/7. Vi samarbeidet godt, lærte av en dyktig lærer og hverandre. Studieturen var super!

Mia Nilsen, Esthetics

STUDIETURER

New York

Vi finner alternativ sammen om smittesituasjonen krever det. Turen er våren 2022 så vi har tro på at situasjonen gjør det mulig da. 

Studieturen går til legendariske New York. Du får oppleve teaterforestillinger i ulike sjangere, musikaler, møte skuespillere og vi lar oss inspirere av mennesker som har en personlig historie å fortelle; det kan være en firefigther som opplevde 9/11 på kroppen eller unge mennesker som prøver å realisere drømmen innenfor musikk eller teater.

Musikk og Lydlinja kan lage musikkvideo basert på selvskrevne låter. Elevene på  Teater kan derfor få muligheten til å være skuespiller i en musikkvideo innspilt i New York! Og elevene på Kunsthåndverk besøker mennesker som har utviklet sine egne uttrykk i en av verdens største byer. Her er det mulighet for mange spennende møter!

En sykkeltur i Central park, oppleve byens skyline fra et båtdekk eller oppleve utsikten over hele byen fra en av Manhattans høyeste skyskrapere…. Mulighetene er uendelige! Vi kjenner byen godt og kan derfor ta deg med på ting det ikke er så lett å få til på egenhånd. Var det noen som nevnte amerikanske pannekaker..?

Vedr. studieturer, se her:

https://bakketun.fhs.no/reisemal/studieturer-og-korona-covid-19/

Her har Kunsthåndverk tidligere deltatt på ulike workshops innen smykkekunst, blomsterbinding, tegning, street art….Vi møter og lar oss inspirere av mennesker som vil dele sin personlige historie. Utøvende kunstnere i egne verksted, som virkelig er engasjerte i og brenner for sine fagfelt.

Vi besøker skoler som er i verdenstoppen innen fashion, kunst- og design, i tillegg til museer med alt fra malerier til dinosaurskjellett og sjokoladekunst. Og – Broadwayforestilling er en selvfølge!