apply.png
Halvårskurs 2023
SØK NÅ

Halvårskurs våren 2023

arrow.png

Kunsthåndverk vår 2023

Hovedfokus på keramikk og tekstil. Dreie, støpe, forme, sy og mye mere… Nyt skapende timer i verkstedet, utforsk dine kreative ferdigheter og utvikle ditt eget uttrykk. Studietur til New York.

Elsker du å jobbe med hendene? Drømmer du om praktisk undervisning som resulterer i ferdige produkter? Vil du lære et håndverk fra grunnen? Hele prosessen fra leire til ferdig servise eller skulptur, eller fra metallemne til ferdig smykke?

Tradisjonelt håndverk er kommet tilbake, det er eksklusivt å skape selv! Vi tenker håndverk er viktig for fremtiden, å kunne håndverkstenikker ruster en for selvberging og er bærekraftig.

Kunsthåndverk handler om å skape det unike, det som er annerledes og skiller seg ut fra det masseproduserte. Som kunsthåndverker er du ansvarlig for hele prosessen fra idé til ferdig arbeid. Med kunnskap, ferdigheter og erfaring innen håndverket, vil du kunne sette ditt eget kunstneriske preg på det.

For å lage noe unikt må du tenke nytt og se muligheter – det er dette kreativitet handler om. Gjennom året vil du lære teknikker innen keramikksølv og tekstil, og utforske din kreativitet på jakt etter ditt eget uttrykk. Grunnleggende oppgaver vil ruste deg til å kunne arbeide videre på egen hånd. Når du har fått innføring i et materiale, kan du bruke tilhørende verksted så mye du ønsker.

Redesign er miljøsmart, en kunstform og et håndverk. Å finne inspirasjon i gamle materialer, og gi de nytt liv i ny form, stimulerer kreativiteten og skaperevnen. Dette skal vi jobbe med!

Grip muligheten til å jobbe med håndverk som ikke så enkelt lar seg gjøre hjemme i stua, et år med inspirerende påfyll, kreativitet og skaperglede!

 

 

 

 

 

Musikk; Artist vår 2023

Band, hovedinstrument, konserter, reise på turné, spille inn låter i skolens studio, låtskriving, vokalteknikk, promotering og publisering. Studietur til New York. Sett av et halvår til musikk!

Å bli en dyktig musiker handler om å utvikle sitt talent og sine ferdigheter på et instrument, og få erfaring i å spille sammen med andre. Vi jobber med vokal- og instrumentteknikk og tilbyr ukentlig undervisning på ditt hovedinstrument. Band og samspill utgjør en sentral og viktig del av undervisningen.

Scenen er en viktig læringsarena. Du får rikelig med muligheter til å framføre det du jobber med på huskonserter eller turné. Her får du også opplæring i å kjøre livelyd.

I skolens studio finnes oppdatert utstyr og programvare. Vi gir opplæring i musikkprogrammet Pro tools og jobber med live innspilling av ulike besetninger.

I faget låtskriving blir du utfordra på å skrive dine egne låter, fra ideer til ferdige produkt. Her får du også muligheten til å spille inn dine egne låter i studio.

Musikkbransjen kan være utfordrende å navigere seg i. Vi jobber med å bli kjent med bransjens roller, regelverk og muligheter, publisering og promotering. Din egen utvikling som musiker og artist står i fokus.

I perioder samarbeider vi tett med flere av de andre kreative linjene på skolen, Lyd og Musikkproduksjon, Teater; Skuespiller og Kunsthåndverk. Det gir oss muligheter til å stå på scenen med ”full pakke”; lyd, lys, scenografi og band. Sammen drar vi på turné, og spiller forestillinger hver kveld. Vi reiser også på studietur sammen i løpet av våren.

 

Teater; Skuespiller vår 2023

For deg som ønsker å bli en bedre skuespiller. Teaterteknikk, manus, improvisasjon, stemmebruk,reise på turné, kroppsspråk og utvikle trygghet på scenen. Studietur til New York.

På linja Teater; Skuespiller får du grundig innføring i skuespillerteknikk. Du lærer deg å improvisere, formidle ulike karakterer og skrive manus til både monologer og dialoger. Du får tips og råd til å håndtere sceneskrekk og nervøsitet. Trygghet er et nøkkelord, både trygghet i deg selv og til dine medspillere.

En skuespiller bruker sin egen kropp som instrument når han står foran publikum. Derfor jobber vi med method acting, observasjonsevne, fantasi, bevegelse og hvordan du kan bruke rommet. Du får innføring i vokal- og stemmebruk, avspenningsøvelser og dans/bevegelse. Forestillinger, scenografi, rekvisitter, sminke, lyd og lys blir en naturlig del av året.

I perioder samarbeider vi med de andre kreative linjene på skolen, Lyd og Musikkproduksjon, Musikk; Artist og Kunsthåndverk. Det gir oss muligheter til å stå på scenen med ”full pakke”; lyd, lys, scenografi og band. Sammen drar vi på turné, og spiller forestillinger hver kveld.

Et år på Bakketun kan resultere i både x antall latterkramper og livslange vennskap. Derfor tar vi oss tid til å bli godt kjent og trygg på hverandre i starten. Vi ønsker å skape gode opplevelser sammen både på skolen og studieturene.

Vi skal oppleve forestillinger i New York med Broadway. Du vil få møte skuespillere som har teater som sitt levebrød. Kanskje blir året på Bakketun starten på ditt skuespillerliv, eller at du bare får kose deg med å stå på scenen!

 

 

 

Lyd og Musikkproduksjon vår 2023

Produsere din egen musikk? Eller kunne bidra ved lyd- eller lysmikseren til at andre får framført sin best mulig? Mye tid i skolens studio eller med utstyret for lyd, lys og scene gir deg muligheten!

Her har du som har lyst til å lære om lyd din mulighet! Enten du kan litt fra før eller har erfaring, spiller instrument, lager musikk på datamaskin eller er interessert i prosessen bak studio- eller livearbeid, vil du vil få mulighet til å lære mer om det å arbeide med lyd i ulike sammenhenger.

Du kan bruke eget utstyr/programvare, men skolen har også det du trenger av utstyr og rom for å spille inn og produsere din egen og andres musikk, og til å arbeide med lyd, lys og scene for produksjoner og forestillinger.

Skolen har eget studio og rom med arbeidsstasjoner med Pro Tools som hovedprogram. Du vil også ha mulighet til å jobbe i Ableton eller FL Studio, eller program du har selv.

For scene får du tilgang til å prøve ut full scenerigg med PA, lys (både konvensjonelt og bevegelig), trossesystem og avspilling av AV-produksjoner, En viktig del av opplegget på linja er at du og dine medelever får god tid til å prøve ut ting i løpet av skoleåret!

I perioder samarbeider vi med de andre kreative linjene på skolen, Musikk, Teater og Kunsthåndverk. Da får vi jobbe med lyd og lys med folk på scenen, eller produsere musikk eller lyd i skolens studio som ofte skal brukes i en større sammenheng. Vi drar også på turnè og studieturer sammen.

Vi har kontakt med fagmiljø som er profesjonelle innen lyd, lys og scene, og møter artister, studio og firma som arbeider med livelyd for å lære mer om bransjen i løpet av året. Vi legger også opp til en ukes praksisperiode hos studio eller scenefirma.

 

Challenge Explore vår 2023

Unike opplevelser og grensesprengende utfordringer! Bli med på din livs reise: Gjennom trøndersk natur, inn i ditt eget sinn og ut i verden!

Hovedmål på Challenge Explore er at du som elev skal kunne utvikle deg gjennom teambuilding, selvutvikling, friluftsliv, praktisk og teoretisk turplanlegging. Du er med på å planlegge din egen backpackertur, dette gir deg unike mulighet til å få oppfylt dine reisedrømmer.

Du vil få utfordringer av mange slag. Gjennom disse blir du kjent med deg selv, og ser hvor langt du kan nå ved å strekke egne grenser. Utfordringene kan være både fysiske og psykiske; å overnatte under åpen himmel i Australia, solodøgn i skogen, eller reise så langt som mulig i Norge uten å bruke penger. Dette gir livsmestring!

Det å bruke naturen og nærområdet er også med som en del av opplevelsen dette året. Teambuilding gjør vi i grupper, små og store, både ute i naturen, i klasserommet og på tur. Vi bruker utfordringer som et middel til å kjenne på egne grenser og kanskje justere de litt. Du vil kjenne at de til tider grensesprengende opplevelsene bygger selvtillit og selvfølelse.

Å lage mat fra alle landene vi besøker er en artig og smaksrik opplevelse. Når vi får se og lære om kulturen og folket vi treffer på våre reiser, gir det oss en bedre og dypere forståelse av verden, men også om oss selv. Året på Challenge Explore gir deg unike, store, små, artige, strevsomme, lærerike, grensesprengende og gode opplevelser sammen med andre.

Studietur 4-5 uker; Australia og Asia. 

 

 

 

 

 

Sport Extreme Australia vår 2023

Ta dykkerlappen og brattkort. Hopp i fallskjerm & strikk. Lær ski/brett teknikk og risikovurdering. Surf dine første bølger og få venner for livet. Grunnleggende og variert friluftsliv og basistrening

Sport Extreme Australia er en linje for deg som vil pushe egne grenser. Her vil du bli introdusert for en rekke spennende aktiviteter. Du vil bli utfordret på ulike aktiviteter som krever fokus og utholdenhet, tekniske ferdigheter og teamarbeid. Fagområdene på linja er ekstremsport, basistrening og friluftsliv.

Vi bruker mye av tiden ute i naturen. Noen av fagområdene bruker vi mer tid på enn andre. Friluftsliv er sentralt i det vi gjør siden mange av aktivitetene vi holder på med foregår ute. Du vil lære deg å vurdere eget ferdighetsnivå, vurdere risiko og tenke sikkerhet i forhold til det vi holder på med.

Fra januar bruker vi mye tid på brett/skisport og vinterfriluftsliv. Værforholdene avgjør om vi er ute eller trekker inn og fokuserer på klatring, dykketeori, skating og forberedelse til linjetur. Du vil bli utfordret på isbading og å sove ute når det er kaldt.

Det stilles ikke krav til noen forkunnskaper, men det forventes at du vil gjøre ditt beste og er motivert. Til gjengjeld lover vi deg opplevelser som til tider vil ta deg ut av din egen komfortsone, og gi deg minner for livet.

I februar/mars drar klassen på studietur til blant annet Australia. Målet for denne turen er å lære om andre kulturer og kulturforskjeller. Surfing, dykking, fallskjermhopp og mye mer er sentrale aktiviteter på turen.

Studietur til Australia og Thailand ca. 4 uker.

VanLife vår 2023

Vi fikser opp en varebil og lager en campingbil. Og reiser rundt på den ultimate turen i Norge! Her kan du oppleve vakker natur, turer i fjellet, surfing og andre steder du måtte ønske.

Det å reise på egen «road-trip», med selvdesignet campingbil har etter hvert blitt en populær trend som flere har oppdaget. Og VanLife er en linje som inneholder mange muligheter: Her kan du være kreativ og skape ditt eget uttrykk, her kan du få reist og sett deg omkring i Norge, her kan du få lære noe om hvordan vi kan og bør være opptatt av en mer bærekraftig livsstil med tanke på framtiden.

Ved å arbeide med brukte biler som utgangspunkt for linjas studiereiser, ønsker vi å sette fokus på gjenbruk og redesign i stedet for nykjøp. Dette er et arbeid du gjør sammen med de andre elevene på linja, noe som gjør at vi lærer mye om samarbeid. Her arbeider vi først og fremst med innredning og praktisk tilrettelegging for å kunne bo i bilen. I tillegg til at skolen har et enkelt verksted, kan vi benytte lokale verksted for større reparasjoner.

Linjeturene vi drar på i løpet av året planlegger vi i fellesskap på linja. Dette kan være for å oppleve vakker natur i fjellet eller ved kysten, det kan være å dra til kjente steder for å surfe eller kjøre på ski, eller vi kan legge opp til å besøke større byer som du har ønsket å se og oppleve. Uansett hvor vi reiser – det er et mål at du skal vite mer om Norge når du er ferdig med skoleåret!

Linja VanLife er et helt nytt og spennende linjetilbud hos oss, så her kan du få være med å utvikle noe helt unikt! Velkommen til et kreativt, opplevelsesfyllt og lærerikt skoleår!