apply.png
Global forståelse

Brenner du for solidaritet og likeverd? Bli med på reisen og lær mer om verden rundt deg!

arrow.png

Latin-Amerika og Marokko

I løpet av reisen besøker vi menneskerettighetsorganisasjoner, besøker lokalsamfunn, jobber med eget prosjekt, reiser til Andesfjellene, ser på hvordan avskoging påvirker miljøet i regnskogen, besøker kaffebønder og får innsikt i hvordan verdenshandelen fungerer, lærer mer om lokale kulturer og har et opphold hos en vertsfamilie. I forkant av studieturen har vi spanskundervisning og landkunnskap på skolen i tillegg til forberedelser til prosjektarbeid.

Marokko: I forbindelse med skolens fellestur til Spania har vi et opphold på en uke i Marokko. Her bor vi hos organisasjonen Darna i Tangier der elevene jobber med sine prosjektarbeid. I forkant av studieturen lærer vi om islam, kulturforståelse og arabisk.

På studietur er levestandarden annerledes enn vi er vant til hjemme i Norge, og det er heller ikke alltid mobildekning- men desto mer spennende og lærerikt! En viktig verdi for oss er at eleven skal oppleve kulturen fra innsiden, og at dette skal vere med på å bygge opp under videre engasjement. Vi blir glade i landene vi reiser til og menneskene vi møter.

Fra før har vi god kjennskap til landene vi reiser til og vi har gode samarbeidspartnere som er med på å gi oss et trygt opplegg. Lærerne som reiser til Latinamerika snakker spansk. I Marokko har vi engelskspråklige kontakter.

 

Fagområder:

 • Menneskerettigheter og urfolks rettigheter
 • Miljø, bærekraft og klima
 • Kulturforståelse
 • Sosialantropologi/Sosiologi
 • Formidling: Escape room, podcast, utstilling, foredrag.
 • Møte med engasjerte mennesker
 • Foredrag/Workshops
 • Praksis i organisasjon
 • Feltarbeid/prosjekt
 • Fordypning: Latin-Amerika og spansk
 • Erasmus +: Ungt engasjement i Europa
 • Friluftsliv/Yoga

Jeg hadde et utrolig fint år. Den store reisen var årets høydepunkt. I regnskogen fikk vi sett hvordan avskogning og forurensning påvirker miljøet. Vi besøkte ulike bistandsorganisasjoner i Latin Amerika og hjemme.

Elise Åsnes, Global forståelse, Latin-Amerika

Studieturer

Latin-Amerika: I 4-5 uker er vi på studietur i Latin-Amerika, der vi vanligvis reiser til Peru og Bolivia.

Marokko om høsten. I forbindelse med skolens fellestur til Spania har vi et opphold på en uke i Marokko. Et spennende møte med mennesker, kultur, religion og arabisk språk.

Norge: hvert år drar vi på turer i Norge hvor vi blandt annet besøker organisasjoner ol.

Teambuilding og friluftsliv vil være i fokus, så vi legger også inn kortere turer i nærområdet.

bpb_b3Latin-Amerika

Hva er det som gjør Latin-Amerika så spennende? Peru og Bolivia er land fulle av kontraster, og i løpet av den ca. 5 uker lange studieturen vil vi oppleve alt fra sandstrender i Peru, pirayafiske og møte med lokalbefolkningen i Amazonas, verdensarven Machu Picchu, verdens største saltørken og millionbyen La Paz i Bolivia. Underveis vil vi også få muligheten til å engasjere oss i bistandsprosjekter, møte bistandsarbeidere i felt og få innblikk i deres arbeidshverdag.