apply.png
Film og reiseliv Latin-Amerika

I LYDENE FRA JUNGELEN OG VANNET SOM STYRKER LANGS BÅTEN
SITTER DU HELT STILLE. DU HAR KLART Å FANGE KROKODILLEN PÅ FILM!

arrow.png

Kombiner film og reiseliv

Har du lyst til å lære deg å lage film eller utvikle dette fagområde videre? Og i tillegg planlegge og oppleve den store reisen din til Latin-Amerika?

Gjennom året skal vi lage ulike typer film sammen, fra dokumentarfilm og kortfilm til stop – motion og reisereportasje. Du vil få mulighet til å jobbe med det du liker best ute og inne, utvikle deg mot å bli en dyktig filmfotograf eller en god regissør.

Vi kommer også til å jobbe litt med planlegging og research om Latin-Amerika, spansk og pakking av sekk og andre praktiske reisetips.

FAGOMRÅDER

 • Filmproduksjon
 • Manus og dramaturgi
 • Lyd, lys og kamerateknikk
 • Musikkvideo
 • Reklamefilm
 • Reiserepotasje
 • Sør-Amerika

Hva er det som gjør Latin-Amerika så spennende? Peru og Bolivia er land fulle av kontraster, og i løpet av den ca. 5 uker lange studieturen vil du få oppleve alt fra sandstrender i Peru, aktiviteter og møte med lokalbefolkningen i Amazonas, verdensarven Machu Picchu, verdens største saltørken og millionbyen La Paz i Bolivia.

I løpet av året jobber vi mest mulig praktisk. Fagområdene vil gå over i hverandre og vi vil jobbe prosjektbasert. Et eksempel på prosjekt kan være å lage musikkvideo sammen elevene på Musikk-, Lyd- og Teater-linjen på skolen. (Se tidligere musikkvideo under)

Vi vil dra ut av skolen på turer i nærmiljøet på jakt etter fine motiv. Besøke bedrifter for å få spennende møter med noen som jobber i filmbransjen, kanskje du også får mulighet til å vise og få tilbakemelding på egenproduserte videoer.

Ellers vil vi jobbe en del med turplanlegging mot Latin-Amerika turen. Du vil jobbe med ditt eget prosjekt: film eller fotoreportasje. Innenfor reiseliv jobber vi med å skape og markedsføre spennende opplevelser. På turen skal vi bruke det vi har lært om film og foto. I tillegg til å utforske noe av det landene har å by på.

Filming, Capture; Peru, linje på Bakketun Folkehøgskole

 

FAGOMRÅDER

 • Filmproduksjon
 • Manus og dramaturgi
 • Foto og Kamerateknikk
 • Reiserepotasje
 • Latin-Amerika
 • Reiseliv
 • Spansk

Studietur til Latin-Amerika

Vi drar på studietur til fantastiske Latin-Amerika sammen med skolens bistandslinje. Lærerne på disse linjene har bodd og studert i disse landene, noe som gjør at de kjenner folket og kulturen godt. Denne verdensdelen er full av kontraster, Interessante historier og spennende aktiviteter. Vi har hovedvekt på Perú og Bolivia, Der vi blandt annet reiser inn i Amasonas og bor sammen med de lokale i en landsby. Du vil kunne påvirke hva vi skal gjøre og hvor vi skal reise. Dette jobber vi sammen med i undervisningstimene før vi drar. Tidligere år har vi dratt til Machu Picchu, Saltsjøen i Bolivia vandret hundrevis av meter inn i sølvgruvene i Potosi. Vært nede ved Stillehavet og over 4500 meter over havet. Holdt krokodiller og klemt et dovendyrbarn. Mulighetene er mange og ditt engasjement for turen vil være med på å bestemme hvilke opplevelser vi skal oppsøke ditt skoleår. I løpet av turen skal du jobbe med ditt selvstendige prosjekt, film eller foto som redigeres når vi er tilbake på skolen. Et annet mål er å oppleve kulturen fra innsiden, og at dere kommer tilbake til Norge med relasjoner, erfaringer og inspirasjon som blir med videre i livet.

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.