apply.png
Film og Flerkamera

Vi vil hele tiden jobbe med ulike filmprosjekter med alt fra planlegging, manus til klipping og ferdistilling.

arrow.png

Har du lyst til å lære deg å lage film eller utvikle dette fagområde videre? Og i tillegg lære om, og oppleve en innholdsrik reise din til Latin-Amerika?

Gjennom året skal vi lage ulike typer film sammen, fra dokumentarfilm og kortfilm til stop – motion og selvsagt flerkameraproduksjoner. Du vil få mulighet til å jobbe med det du liker best ute og inne, utvikle deg mot å bli en dyktig filmfotograf eller en god regissør.

På studieturene gjennom året skal vi bruke det vi har lært om film og foto.

 

Hva er det som gjør Latin-Amerika så spennende? Peru og Bolivia er land fulle av kontraster, og i løpet av den ca. 5 uker lange studieturen vil du få oppleve alt fra sandstrender i Peru, aktiviteter og møte med lokalbefolkningen i Amazonas, verdensarven Machu Picchu, verdens største saltørken og millionbyen La Paz i Bolivia.

Har du lyst til å lære deg å jobbe med film og flerkameraproduksjon og utvikle dette fagområde videre? Og i tillegg oppleve den store reisen din til Latin-Amerika?

Ja takk begge deler.

Gjennom året skal vi lage ulike typer film sammen, fra dokumentarfilm og kortfilm til stop – motion og sportsfilm. Du vil få mulighet til å jobbe med det du liker best ute og inne, utvikle deg mot å bli en dyktig kameramann, klipper eller kanskje en god regissør.

Vi kommer også til å jobbe litt med planlegging og research om Latin-Amerika, spansk og pakking av sekk og andre praktiske reisetips.

I løpet av året jobber vi mest mulig praktisk. Fagområdene vil gå over i hverandre og vi vil jobbe prosjektbasert. Et eksempel på prosjekt kan være å lage musikkvideo sammen elevene på Musikk-, Lyd- og Teater-linjen på skolen. (Se tidligere musikkvideo under)

Vi vil dra ut av skolen på turer i nærmiljøet på jakt etter fine motiv. Besøke bedrifter for å få spennende møter med noen som jobber i filmbransjen, kanskje du også får mulighet til å vise og få tilbakemelding på egenproduserte videoer.

Filming, Capture; Peru, linje på Bakketun Folkehøgskole

 

FAGOMRÅDER

Flerkamera
Kortfilm
Klipping/redigering
Manus og dramaturgi
Foto og kamerateknikk
Reisereportasje
Latin – Amerika
Spansk

Studietur til Latin-Amerika

Vi drar på studietur til fantastiske Latin-Amerika sammen med skolens bistandslinje. Lærerne på disse linjene har bodd og studert i disse landene, noe som gjør at de kjenner folket og kulturen godt. Denne verdensdelen er full av kontraster, Interessante historier og spennende aktiviteter. Vi har hovedvekt på Perú og Bolivia, Der vi blandt annet reiser inn i Amasonas og bor sammen med de lokale i en landsby. Du vil kunne påvirke hva vi skal gjøre og hvor vi skal reise. Dette jobber vi sammen med i undervisningstimene før vi drar. Tidligere år har vi dratt til Machu Picchu, Saltsjøen i Bolivia vandret hundrevis av meter inn i sølvgruvene i Potosi. Vært nede ved Stillehavet og over 4500 meter over havet. Holdt krokodiller og klemt et dovendyrbarn. Mulighetene er mange og ditt engasjement for turen vil være med på å bestemme hvilke opplevelser vi skal oppsøke ditt skoleår. I løpet av turen skal du jobbe med ditt selvstendige prosjekt, film eller foto som redigeres når vi er tilbake på skolen. Et annet mål er å oppleve kulturen fra innsiden, og at dere kommer tilbake til Norge med relasjoner, erfaringer og inspirasjon som blir med videre i livet.

Sjekk ut Pauline Danielsen sin reiseblogg fra turen: «Travels Through Peru».