apply.png
Blog´n Vlog

"Det er nå jeg skal få sagt det!"

arrow.png

Lyst til å lage eget stoff for sosiale medier på nett? Eller prøve ut fagområder som blir mer og mer aktuelt i dagens nyhets- og mediebransje? Her får du prøvd ut din egen influencerrolle i praksis.

Mange som i dag har skapt seg et levebrød knyttet til ulike sosiale plattformer har fått høre at «dette kan du jo ikke leve av!» Men det er det jo flere og flere som gjør. Og på denne linja vil vi arbeide for at du skal få prøvd ut om dette er noe for deg. Du vil få arbeide med å utvikle noe som kan være din levedyktige arbeids- eller hobbyidè, vi ser på den rollen influencere har i samfunnet i dag, vi arbeider med det journalistfaglige perspektivet knyttet til det å kommunisere til mange, og vi ser på det praktiske og tekniske ifm. produksjonsteknikk (tekst, lyd, bilde, film, stream osv.).

I tillegg tl at mange har dette som en spennende hobby på ulike sosiale medier, har mange store medieaktører etter hvert tatt inn ulike former for sosiale plattformer i den aktiviteten de driver med. Kanskje kan du se for deg en framtid i en av disse, og prøve ut noe av dette i løpet av folkehøgskoleåret ditt?

Vi kan arbeide med utstyret i de ulike tekniske rommene vi har på skolen, eller du kan få mulighet til prøve ut bruk av ditt eget utstyr hvis du har. Eller vi kan besøke ulike fagmiljøer eller personer som har kommet i gang med noe eget, og lære noe av hvordan de har tenkt når de startet opp.

I løpet av året reiser vi på kortere studieturer i nærområdet og på studietur til New York sammen med en del av de andre linjene på skolen.

Velkommen som søker på en av våre nyeste linjer, i et helt nytt og spennende fag!

 

Fagområder:

  • Idèarbeid – utvikle eget uttrykk
  • Tekst/Manusarbeid
  • Stemmebruk og presentasjonsteknikk
  • Sosiale medier i et samfunnsperspektiv
  • Blikk på journalistrollen
  • Lyd/lys/bilde for sosiale medier
  • Samarbeid med de andre kreative linjene på skolen
  • Studieturer og fagbesøk
  • Mye tid til å prøve ut egne idèer

STUDIETURER

Studieturen går til legendariske New York. Du får oppleve teaterforestillinger i ulike sjangere, musikaler, møte skuespillere og vi lar oss inspirere av mennesker som har en personlig historie å fortelle; det kan være en firefigther som opplevde 9/11 på kroppen eller unge mennesker som prøver å realisere drømmen innenfor musikk eller teater.

Musikk og Lydlinja kan lage musikkvideo basert på selvskrevne låter. Elevene på Teater kan få muligheten til å være skuespiller i en musikkvideo innspilt i New York! Og elevene på Kunsthåndverk og Blog´n Vlog besøker mennesker som har utviklet sine egne uttrykk i en av verdens største byer. Her er det mulighet for mange spennende møter!

En sykkeltur i Central park, oppleve byens skyline fra et båtdekk eller oppleve utsikten over hele byen fra en av Manhattans høyeste skyskrapere…. Mulighetene er uendelige! Vi kjenner byen godt og kan derfor ta deg med på ting det ikke er så lett å få til på egenhånd. Var det noen som nevnte amerikanske pannekaker..?

Pr. 01.10.21: Skolen vil følge anbefalinger fra norske og lokale myndigheter med tanke på å gjennomføre studieturer til utlandet. Dersom vi ikke kan reise til utlandet, vil skolen legge opp til relevante studieturer i Norge i samarbeid med elevene.

 

 

Utenfor Apollo theatre