apply.png
Norge på budsjett – Gruppe 1
Gruppe 1 klarte målet, Nordkapp!

Oppgaven gikk ut på å reise så langt som mulig i Norge, uten å bruke penger

arrow.png

 

 

Fredag ble vi delt i grupper på tre og fire, og fikk vite at vi skulle reise så langt som mulig i Norge på 6 dager, uten å bruke penger! I løpet av uka var klassen spredt fra Lindesnes og helt opp til Nordkapp. Her er opplevelsene fra hver gruppe.

Gruppe 1: Dagny, Marie og Helene

Vi tok på oss utfordringen å komme så langt nord som mulig; nærmere bestemt Nordkapp. Dagene før ferden hadde vi sittet lenge litt (les; ekstremt) stresset over hvordan vi skulle få planlagt en slik tur. Kommer vi i det hele tatt til å komme oss så langt? Dette skulle tiden få vise iløpet av en drøy uke. Den største utfordringen var for oss hvordan vi skulle organisere transport. Etter mye frem og tilbake, var plutselig tre forskjellige biler blitt ordnet, to av dem via Kverneland Bil, og den siste av Hilde Lange; en helt tilfeldig Tromsøværing. Allerede da slo det inn hvor mye tillit og gavmildhet et menneske kan sitte på. Flere slike overraskelser stod for tur. Etter en bomtur til Trondheim startet turen for alvor, da vi mottok returbilen i Steinkjer. En overnatting i Bodø var første stopp, hvor ferden gikk videre oppover til Tromsø. Dumpster diving utenfor Rema 1000 i Mo i Rana ga helt klart mersmak på ferden. En telefon over til Cecilie i klassen, og vi forklarte situasjonen; vi hadde ikke et sted å sove. Ti minutter senere fikk vi en melding fra Cecilies mor, hvor vi var hjertelig velkommen. Dagen etter var vi klare for å begi oss ut på neste etappe; Tromsø – Honningsvåg. Her hadde Arnt-Inge, far til Cecilie, ordnet med en overnatting på Scandic Honningsvåg, et hotell som var stengt for sesongen. En natt med klassisk interiør, blafrende entré-lys, og utsikt over Møbelringen var det vi hadde i vente. Torsdag morgen kom vi endelig frem til Nordkapp. En slående utsikt utover Barentshavet i to plussgrader, og en bildebonanza med Helene som initiativtaker, holdt koken en god stund. Resten av torsdagen gikk til kjøring tilbake til Tromsø, før vi på fredag kjørte siste etappe tilbake til Verdal. Etter å ha tilbakelagt over 300 mil, sitter vi igjen med en stor dose takknemlighet, og ikke minst stolthet over at vi klarte å komme oss så langt.