apply.png
Norge på budsjett – Gruppe 3

Enda en fantastisk tur langs vestkysten av landet

arrow.png

 

Gruppe 3: Jon, Cecilie og Caroline

Kl er 05.00. Det eneste vi hører ute er en fest som har som er i ferd med å dabbe av. Som noen zombier går vi ned til togstasjonen og tar toget i retning Trondheim. Med minimalt med penger kommer vi oss fra Trondheim til Otta. Den siste drøye halvannen timen får vi penger for å passe en hund av en dame på toget. Der blir vi møtt med en varm velkomst av moren til roomien til Cecilie. Vi var nede i byen for å finne mulig arbeid, men uten hell. På grunn av pengemangel ble vi preget av usikkerheten som morgendagen bar på. Vi fikk jobb av de vi bodde hos i Otta, noe som gjorde at vi kom oss til Bergen. Kl 3 tok vi bussen. Vi var trøtte, men vi kviknet litt til når vi så vestlandets fine natur. Vi kom oss til Bergen, men hadde lite med mat og penger, noe som er ugunstig i storbyer som Bergen. Vi gikk rundt å lette etter gratis mat og etter et par timer endte vi opp med en pakke med druer og et nesten gratis tak over hode for natten. Når vi våknet på dagen etter hadde vi fått bekreftelse på at vi kunne ta Ulriksbanen og dra på Bergen akvarium kostnadsfritt. Det var kjempefint på toppen av banen og på akvariumet fikk Jon til og med ett kyss av en sjøløve. Resten av dagen gikk ut på å leve som hjemløse på bussterminalen i Bergen. Veldig interessant og utfordrende. Magen rumlet og trettheten var ekstrem. I siste liten greide vi å skaffe oss ly for natten. Dagen etter var vi så desperate etter mat at vi begynte å se etter mat i søppelbøtter på butikker. Vi greide å komme oss bort fra Bergen,via Fjord Line, til Stavanger. Der en fremmed ventet på oss for å gi oss boplass for natten. Vi kom oss til to attraksjoner, Solastranden og de tre sverdene i Hafrsfjord. Stavanger var vår endestasjon og gruppen var stolte av å ha greid målet for turen.