apply.png
Overlevelsestur i Tromsdalen

Hvor vil du?

arrow.png

 

Tidlegare denne hausten var dei tøffe bistandselevane våre Maja og Elise med Challenge Explore på overlevelsestur, og her fortel Maja litt om sine erfaringar frå turen:

Overlevelsestur

Det var en fin Onsdag og jeg satt fredfull å spiste lunsj, da jeg plutselig fikk beskjed om at jeg måtte pakke mine saker for om 30 minutter skulle jeg på overlevelsestur.  Jeg kalte inn til krisemøte på boenheten ,  og vi alle løp opp på rommet mitt  for å pakke sekken min.   Det var en lang pakkeliste, og jeg hadde kanskje tre av de tingene man skulle ha med, så de andre på boenheten lånte meg resten.  Ettersom jeg vet svært lite om skog og hvordan man lever i den, var jeg først ganske stresset over at jeg nå måtte overleve og sove der i to døgn, uten mat.

Når vi først kom frem ble vi delt inn i forskjellige grupper, også ble vi sendt inn i skogen for å finne et sted å ha camp.  Jeg kom på gruppe med 3 andre som jeg ikke kjente så godt,  så jeg tenkte at det kom til å bli spennende å se hvordan det kom til å gå mellom oss, ettersom vi ikke hadde mat og måtte tilbringe mesteparten av tiden sammen.  Vi fant et bra sted der vi kunne sette opp gapahuk også bestemte vi oss for å prøve å finne noe mat, siden vi allerede holdt på å sulte i hjel.

Når dagen endelig begynte å gå mot slutt kunne vi endelig legge oss i den edderkoppfiserte gapahuken vår og få en god natts søvn.  Uvisst hva klokken var våknet vi alle plutselig opp da gapahuken vår fløy avgårde og vi lå der uten tak. Deretter måtte vi bruke tid på å fange presenningen og sette den opp igjen, så da var den sovetiden ødelagt.

Gjennom dagene vi var der, måtte vi igjennom mange forskjellige oppgaver og utfordringer. Den ene dagen måtte vi svømme ut i iskaldt vann for å fange mat de hadde lagt ut i poser på vannet.  Jeg tenkte først at om jeg var heldig så kunne jeg lure meg unna, og la de andre på gruppa svømme for meg, men uheldig som jeg er måtte jeg selvfølgelig bade og vi fikk selvfølgelig ikke noe mat den dagen heller.

Endelig var den siste dagen kommet, og jeg har aldri vært så glad for å forlate skogen før! Selv om vi var kjempe slitne fordi vi ikke hadde spist eller sovet, løp vi alle ned til veien så fort vi kunne, for nå skulle vi edelig hjem!!

Lærdommen jeg tok med meg hjem etter denne overlevelsesturen var at det var spennende og kult 🙂